Konkursrammede Agder Gruppen driver med salg og utleie av blant annet maskiner til anleggsbransjen.

Anleggsgigant konkurs – Parat-medlemmer mister jobben

Flere Parat-medlemmer er rammet etter konkurs i Agder Gruppen, en av Norges største virksomheter innen anleggsbransjen.

Publisert Sist oppdatert

Fakta om saken

  • Anleggskonsernet Agder Gruppen er konkurs.
  • Samlet er gjelden på 2,5 milliarder kroner.
  • Flere Parat-medlemmer mister jobben på grunn av konkursen.
  • Konkursen kan være en av Norges største.

Totalt 103 ansatte mister jobben etter konkursen. Parat har flere medlemmer i Agder Gruppen og gir nå støtte og bistand til medlemmene sine.
– Vi har jevnlig kontakt med tillitsvalgte, hjelper dem i en vond og uavklart situasjon og sørger for at de kan få bistand fra juristene våre og regionavdelingen vår i Agder. Vi vil også inviterer til et medlemsmøte på Teams, sier rådgiver Marianne Hårtveit i Parat.

Hadde 2,5 milliarder i gjeld

Agder Gruppen-konsernet er en av Norges største innen anleggsbransjen. Onsdag ble datterselskapene Agder Anleggsenter og Agder Rental sammen med morselskapet begjært konkurs. Til sammen hadde de 2,5 milliarder kroner i gjeld. Det kan gjøre konkursen til en av Norges største.

Det var på et allmøte tirsdag det ble opplyst om at 103 ansatte mister jobben bekrefter bostyrer Christian Bohne til avisen Fædrelandsvennen. Bohne sier de fortsatt arbeider for å sikre flest mulig arbeidsplasser.

Driver salg og utleie til anleggsbransjen

Agder Gruppen driver salg og utleie av maskiner og utstyr til anleggsbransjen. De har rundt 220 ansatte og holder til 13 steder i Norge og Sverige. Hovedkontoret ligger i Kristiansand.

Powered by Labrador CMS