Gardermoen Fuelling OSL
Gardermoen Fuelling

Enighet på oljetransportavtalen

Fredag ble det oppnådd enighet i årets tariffoppgjør mellom Parat og Norsk Industri om oljetransportavtalen. Økonomi og kompetanse sto øverst på Parats forhandlingsagenda. Forhandlingsleder i Parat, Kjell Morten Aune, sier mye av dette er kommet på plass.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen er inngått for perioden 2024 – 2026, og gjelder ansatte i virksomheter som sørger for drivstoff til fly, og drivstofflagring.. Parat har i hovedsak medlemmer ved Gardermoen Fuelling Services, Sisterne Drift, Flytanking og Skytanking.

Økonomi

Aune sier alle ansatte har fått et generelt tillegg på 7 kroner, i tråd med frontfaget.
– I tillegg er det enighet om en vesentlig økning av skifttillegg, minstelønnssatsene og satsene for vakttillegg. Våre medlemmer jobber i hovedsak skift. Økningen på 15 kroner for skift tillegg, vil derfor ha stor betydning for våre medlemmer, sier han.

Nye bestemmelser

Forhandlingslederen sier det også at det innføres forhøyet overtidsbetaling ved overtid om natten før- eller etter eget skift.
– Det er også tydeliggjort at utgifter knyttet til ID-kort dekkes av arbeidsgiver. Utover dette er det nedsatt flere utvalg som skal jobbe med ulike problemstillinger, for å oppnå en

god og helhetlig regulering av arbeidsforholdet i tariffavtalen, sier Aune.

Lokale forhandlinger

Han sier tillitsvalgte nå skal i gang med å forberede lokale forhandlinger.
– Basert på den økonomiske situasjonen i virksomheten skal det forhandles om eventuelle tillegg utover det som er avtalt sentralt, sier Aune.

Aune sier det vil bli gjennomført et webinar om lokale forhandlinger mandag klokken 13.30 for tillitsvalgte.

Webinaret kan følges på denne linken.

Se protokoll fra oppgjøret

Powered by Labrador CMS