Fra venstre: Direktør Runar Wilhelm Henriksen, forbundsleder Vigdis Mathisen, advokat (H) og leder for Arbeidsliv Pål Behrens, og nestleder Arne Fredrik Håstein. Foto: Sjur Anda

Finansforbundet melder seg ut av YS

Den 19. desember vedtok et ekstraordinært landsmøte at Finansforbundet melder seg ut av Yrkesorganisasjonens sentralforbund (YS).

Publisert Sist oppdatert

Utmeldingen trer i kraft 1. januar 2025.

– Bakgrunnen er uenighet som har vært mellom Finansforbundet og YS om videreføring av tariffavtalestruktur og partsforhold, etter at vår forhandlingsmotpart Finans Norge ble en landsforening i NHO fra 1. januar 2023. Uenigheten har handlet om retten til å tegne og forvalte tariffavtaler i finans, skriver Finansforbundet i en pressemelding.

Forbundsleder Vigdis Mathisen mener vedtaket sikrer videreføringen av avtaler Finansforbundet har opparbeidet over flere år.

– Tariffavtalene er «gullet» vårt, og det viktigste vi forvalter for våre medlemmer. Vi må være sikre på at vi selv sitter ved forhandlingsbordet også i fremtiden, sier hun.

Et forslag til løsning fra YS 5. desember om å etterkomme Finansforbundets ønske om å videreføre tariffavtalestrukturen, endret ikke landsmøtets beslutning.

Powered by Labrador CMS