Nyvalgt ledertrio: F.v. Karin Tanderø Schaug, Jens Jahren og Unn Kristin Olsen. Foto Øyvind Førland Olsen

Jens Jahren blir ny leder for YS Stat

Jens Jahren (47) kommer fra Befalets Fellesorganisasjon og har jobbet for Forsvaret og de ansatte i forsvarssektoren siden 90-tallet. Nå skal han blant annet lede YS Stat, med åtte medlemsforbund og 25 000 medlemmer gjennom et krevende lønnsoppgjør.

Publisert Sist oppdatert

Jahren blir valgt som YS Stat-leder i det et nytt lønnsoppgjør står for døren.

– Det kommende lønnsoppgjøret blir den første, krevende arbeidsoppgaven jeg skal håndtere som ny leder for YS Stat. Våre medlemmer har forventninger etter et moderat lønnsoppgjør i fjor. Prisveksten og den økte renta har spist opp lønnsveksten fra 2022. Det skaper spenning inn mot det kommende lønnsoppgjøret, samtidig som YS Stat må opptre som ansvarlig part i de kommende forhandlingene, sier Jahren.

Jahren erstatter Pål N. Arnesen, som har vært leder for YS Stat siden 2007.

– Det blir mye nytt å sette seg inn i, men jeg liker utfordringer. Jeg skal fylle store sko etter Arnesen. Han har holdt på med dette i mange år og vet hva det innebærer. Det er en arv jeg er opptatt av å ta vare på, sier Jahren.

Unn-Kristin Olsen (Parat) og Karin Tanderø Schaug (Norsk Tollerforbund) er valgt som henholdsvis 1. og 2. nestleder.

Parat-lederen er fornøyd med valget.

– Jeg setter stor pris på å bli valgt som 1. nestleder i YS Stat. Jeg ser frem til et godt og nært samarbeid med Jens og Karin og hele sektorstyret. Jeg skal bidra til videreutvikling av hovedsammenslutningen, med fokus på hvert enkelt stats-medlem, sier hun til Parat24.

47 år. Gift med Jeanette. Har tre barn: Bentley (0 år), Bernhard (5) og Celine (8). Fra Vinstra, men bor på Bekkestua i Bærum.

Forbundsleder for Befalets Fellesorganisasjon (BFO) fra 2014 til 2023.

Utdanning: Befals- og krigsskole, stabsskole og sjefskurset ved Forsvarets høgskole, samt en mastergrad fra BI. Har internasjonal tjeneste som liaisonoffiser for Forsvaret i Irak i 2003.

YS Stat er en hovedsammenslutning og forhandler på vegne av over 25 000 statlige medlemmer i åtte YS-forbund.

Disse YS-forbundene utgjør YS Stat:

Befalets Fellesorganisasjon

Delta

Kriminalomsorgens Yrkesforbund

Norsk Tollerforbund

Parat

Skatteetatens Landsforbund

Skolelederforbundet

STAFO

Powered by Labrador CMS