Norwegian vil kjøpe Widerøe for 1,1 milliarder kroner. Først må Konkurransetilsynet godkjenne oppkjøpet. Foto: Widerøe

Pilotforbundet: – Trygghet i arbeidsforholdet alltid viktig

Torsdag morgen ble det kjent at Norwegian har blitt enige med Widerøe om å kjøpe sistnevnte for 1,1 milliarder kroner. Før kjøpet kan gjennomføres, må det godkjennes av Konkurransetilsynet. Leder i Pilotforbundet, Carl Gilbert Rego, og leder i Parat Kabinforbund, Sissel Vian, er spent på veien videre.

Publisert Sist oppdatert

Leder Carl Gilbert Rego, sier det viktigste for Pilotforbundet, er å ivareta ryddige og gode arbeidsforhold. Det mener han blir mulig gjennom tett dialog mellom tillitsvalgte og ledelsen i begge selskap fremover.

– Dette er et spennende oppkjøp. Det må selvsagt først godkjennes av Konkurransetilsynet. Vi tar det for gitt at seriøse aktører som både Widerøe og Norwegian, sikrer ryddige og gode arbeidsforhold også i fremtiden. Trygghet i arbeidsforholdet er alltid viktig, og vi håper dette ikke medfører noen usikkerhet blant de ansatte, sier Rego.

Det gode samarbeidet fortsetter

Sissel Vian som selv jobber i Widerøe, og som leder Parat Kabinforbund, sier hun deler Regos prioritering om å ivareta ansattes interesser, også ved endringer i hvem som eier selskapene. Vian sier de har et tett samarbeid med kabinforeningene i både Widerøe og Norwegian.

– Parat Kabinforbund har et tett og godt samarbeid med foreningene og vil fortsette med det. Alle ansatte i Widerøe er selvsagt spente på veien videre. For Parat kabinforbund er det viktig å opprettholde eksisterende kollektivavtaler og arbeidsforhold. Per nå er det lite hensiktsmessig å spekulere, inntil Konkurransetilsynet har vurdert oppkjøpet. Parat organiserer medlemmer i både Norwegian og Widerøe, og det gode samarbeidet vil fortsette, sier Vian.

Fornøyd med at tariffavtaler beholdes

Leder i Parat, Unn Kristin Olsen, mener at oppkjøpet kan være positivt hvis det kan føre til vekst og flere arbeidsplasser i norsk luftfart. Hun understreker at Parat er særlig glad for at konsernledelsen i begge selskap er tydelige på at tariffavtalene videreføres også ved oppkjøp.

– Dette er veldig nytt og spennende, og vi organiserer mange av arbeidstakerne i disse to selskapene. Vi har god kontakt og dialog med alle våre tillitsvalgte, og vi følger nøye med på prosessen. Vi er glade for presiseringen fra både Norwegian og Widerøe sin side om at gjeldende tariffavtaler beholdes. Dette er en selvfølge, men vi er likevel veldig fornøyde med at begge parter var så tydelige på dette under pressekonferansen, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS