Flere av partiene på Stortinget har sagt at de vil fremme forslag om endringer i arbeidsmiljøloven.

Regjerings- og stortingspolitikere i dialog med Parat

Parat har jobbet aktivt, og en rekke stortingspolitikere jobber nå for en lovendring etter at Norwegian-ansatte tapte saken i spørsmålet om reell arbeidsgiver. Parat-leder, Vegard Einan, skal allerede fredag møte arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Einan sier han er glad for at arbeidsministeren inviterer Parat til dialog så kort tid etter dommen.

– Vi mener saken om reell arbeidsgiver er for viktig til at dette skal bli partipolitikk. Målet må være å få et stort flertall av stortingspolitikerne, uavhengig av parti, til å se nødvendigheten av å justere arbeidsmiljøloven og styrke arbeidsgiverbegrepet. Arbeidsmiljøloven må moderniseres for å unngå tilpasninger som svekker vern av arbeidstakere - samtidig som vi ivaretar arbeidsgivers mulighet til omstrukturering og ekspansjon, sier Parat-lederen.

I tillegg til Anniken Hauglie fra Høyre, er Arild Grande fra Ap, Audun Lysbakken fra Sv og Bjørnar Moxnes fra Rødt opptatt av saken Parat har ført gjennom tre rettsinstanser.

– Etter møtet med Hauglie skal vi mandag møte Grande fra Arbeiderpartiet. For oss er det viktig at politikerne får god og ikke minst riktig informasjon om dommen og konsekvensene av denne, sier Einan.

Flere av partiene på Stortinget har sagt at de vil fremme forslag om endringer i arbeidsmiljøloven.

Les også: «Parat ber Stortinget rydde opp».

Powered by Labrador CMS