Det er nå enighet om tariffavtale i Kompan Norge AS.

Tariffavtale på plass i Kompan Norge AS

Parat ble i løpet av helga enige med Kompan Norge om opprettelse av tariffavtale. Den planlagte meklingen er derfor avblåst, og det er ikke lenger fare for streik.

Publisert Sist oppdatert

Partene er nå enige om at NHOs funksjonæravtale skal være tariffavtale i Kompan Norge AS. Det betyr blant annet at alle Parat-medlemmene er sikret tilknytning til ordningen med avtalefestet pensjon (AFP).

Spesialrådgiver i Parat Kjell Morten Aune har ledet forhandlingene. Han er fornøyd med resultatet og roser tillitsvalgt i Kompan.

– Avtalen har kommet på plass takket være en svært engasjert og dyktig tillitsvalgt i Beatrice Ek og fordi Parat-medlemmene har holdt sammen, sier Aune.

Parat har jobbet for tariffavtale siden juni

Kompan Norge AS er en global bedrift som driver med import og salg av leker og spill. De har 25 ansatte, og 18 av disse er medlem i Parat. Arbeidsgiveren er ikke medlem av noen arbeidsgiverforening.

Helt siden juni i år har Parat jobbet for å få på plass tariffavtale i Kompan. Nå er det altså enighet om at NHOs funksjonæravtale skal være tariffavtale i Kompan. Den planlagte meklingen ble derfor avlyst.

Avtale med stor økonomisk betydning

– Med tariffavtale på plass er alle medlemmene sikret tilknytning til ordningen med avtalefestet pensjon (AFP). Dette kan ha en økonomisk betydning for den enkelte på mer enn 1 million kroner ved såkalt livsvarig AFP-ytelse, sier Aune.

Han poengterer at Parat har som mål at alle medlemmene skal være omfattet av en tariffavtale.

– Parat har som mål at alle våre medlemmer skal være omfattet av en tariffavtale. Vi har en tariffdekning på over 80 prosent, noe som er veldig bra. For å nå målet må hele Parat stå sammen, det er avgjørende for det seriøse arbeidslivet som vi ønsker oss, sier han.

Powered by Labrador CMS