Engasjement på tillitsvalgtkonferanse

Over 40 tillitsvalgte i Tannhelsesekretærenes Forbund er onsdag og torsdag denne uken samlet på Clarion Hotel Hotel & Congress Oslo Airport. Formålet er forbundets årlige tillitsvalgtkonferanse, der innlegg om blant annet sykefravær og inkluderende arbeid vakte stort engasjement.

Publisert Sist oppdatert

Tillitsvalgtkonferansen ble kickstartet av Trine Rohde og Simen Haugseth fra NAV, som ga gode råd og innspill om hvordan man som tillitsvalgt best mulig kan følge opp under sykefravær. Dette ble møtt med stort engasjement og gode diskusjoner blant de oppmøtte ThsF-tillitsvalgte.

Hovedbudskapet var at god proaktiv planlegging og organisering rundt sykefraværet gir en oppfølging med tydelig hensikt.

– Samarbeid, tillit og gode relasjoner trumfer lover og regelverk, sa Haugseth, som videre gikk innpå at det er vel så viktig å vite hensikten bak et regelverk, som å kunne lovene "utenat".

Hanne Breigutu fra Avonova ga en innføring i lovverket i forbindelse med sykefravær, hvordan man kan forebygge og hvordan bedriftshelsetjenesten jobber i forbindelse med sykemeldinger.

De tillitsvalgte vil gjennom resten av onsdag og torsdag få høre foredrag om pensjon i privat og offentlig sektor, Parats tillitsvalgtverktøy, og informasjon om hovedoppgjøret for neste år.

Powered by Labrador CMS