Prisvinner, Mona Steffensen, omgitt av Parat-leder Unn Kristin Olsen og Gjensidige representant, Per Kristian Larsen. Foto: Ned Alley/Parat.

Mona Steffensen: Årets tillitsvalgt i Parat for 2023

Mona Steffensen, hovedtillitsvalgt i Byggmakker CF og tillitsvalgt i Sørlandsparken ble torsdag hedret som årets tillitsvalgt i Parat.

Publisert Sist oppdatert

Overrekkelsen av prisen skjedde på Parat-konferansen, som samler om lag 300 Parat-tillitsvalgte fra hele landet. Prisen, består av en kunstglassbolle og en reisegavesjekk fra Parats samarbeidsparter, Gjensidige.

Lang fartstid som tillitsvalgt

Mona Steffensen har vært tillitsvalgt siden tidlig på 2000 tallet. Når hun begynte å jobbe i bedriften var hun det eneste Paratmedlemmet i bedriften.

– Hun vervet medlemmer og sten på sten bygget hun opp en velfungerende klubb på arbeidsplassen, sa Parats leder Unn Kristin Olsen da hun overrakte prisen.

I tillegg til å rekruttere medlemmer på egen arbeidsplass, har Mona Steffensen vervet medlemmer i andre Byggmakkerbutikker. Også på disse arbeidsplassene har hun bidratt til at de har fått etablert klubber og valgt tillitsvalgte.

– I dag har Parat, som et resultat av hennes innsats, en stor og sterk klubb i virksomheten. Selv er hun både tillitsvalgt på sin arbeidsplass og konserntillitsvalgt, sier Olsen.

Høyt respetert

Parats medlemmer i Byggmakker CF beskriver Mona Steffensen som en tillitsvalgt som er flink til å drive igjennom beslutninger, en som er opptatt av lokal medbestemmelse, en god konfliktløser og en viktig bidragsyter til et godt arbeidsmiljø og arbeidsglede.

– Hun er svært respektert både blant medlemmene og av ledelsen. Eller det riktige er vel å si at ledelsen både respekterer og frykter årets tillitsvalgt. Og på siste årsmøte i Parat-klubben troppet HR-lederen opp og uttrykte sin takknemlighet med følgende ord, «Takk for den jobben dere tillitsvalgte gjør, dere er viktig for virksomheten», sier Unn Kristin Olsen.

Mona Steffensen jobber i en bransje hvor det er mye deltid og mange ekstrahjelper.

Det er mange medlemmer som kan takke årets tillitsvalgt for både faste og hele eller større stillinger, sier Unn Kristin Olsen.

Sentrale roller i Parat

I tillegg til å være tillitsvalgt på egen virksomhet har Mona Steffesen har hatt en rekke sentrale verv i Parat, både regionalt og sentralt. Hun har vært medlem i Parats hovedstyre og vært en del av Parats sektorutvalg for Privat sektor.

– Hun har vært en viktig bidragsyter for Parat generelt og regionskontoret spesielt når det gjelder vekst og verving, sier Paratlederen.

Powered by Labrador CMS