En ny mal for inkluderende arbeidsliv, skal gjøre det lettere å styrke samarbeidet på arbeidsplassen. Foto: Getty images.

Ny mal for inkluderende arbeidsliv

Inkluderende arbeidsliv er en viktig del av samarbeidet på arbeidsplassen. Avtalen om inkluderende arbeidsliv er utviklet mellom partene i Norge, for å sikre at interesser blir ivaretatt på arbeidsplassen.

Publisert Sist oppdatert

Nå er også et rammeverk tilgjengelig for at tillitsvalgte og arbeidsgiver enkelt kan styrke samarbeidet om inkluderende arbeidsliv. Malen er ment for å gjøre det enklere å holde en oversikt for inkludering i arbeidslivet på jobb.

Inkluderende arbeidsliv handler om partssamarbeid for å skape gode og inkluderende arbeidsplasser med lavt sykefravær og mindre frafall. Til sammen utgjør det et arbeidsliv med plass for alle. Godt samarbeid mellom ledelse og tillitsvalgte er en viktig suksessfaktor for å skape en inkluderende arbeidshverdag.

Nå har Idébanken laget en mal for en lokal avtale for inkluderende arbeidsliv. Denne avtalen er frivillig å inngå mellom arbeidsgiver og tillitsvalgte, og kan gjøre det enklere for medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere hvilken arbeidsplass man ønsker å være.

Avtalen handler i hovedsak om at begge parter:

ønsker en god og inkluderende arbeidsplass med godt arbeidsmiljø

anerkjenner arbeidsplassen og partssamarbeidet som viktige i IA-arbeidet

prioriterer og samarbeider om IA-arbeidet

Her kan du finne malen for inkluderende arbeidsliv-avtale fra Idébanken.

Powered by Labrador CMS