Carl Rego er nestelder i Pilotforbundet i Parat. Foto: Vetle Daler

Dronekonferansen: Stikkordet er flysikkerhet

Pilotforbundet i Parat arrangerte dronekonferanse på Gardermoen denne uka. Nestleder Carl Rego sier konferansen er viktig for å diskutere utfordringene i et felles og integrert luftrom, slik at flysikkerheten kan ivaretas.

Publisert Sist oppdatert

Engasjementet var stort i salen på Gardermoen da Pilotforbundet i Parat arrangerte dronekonferanse for andre gang. Her var en stor gruppe med aktører fra bemannet og ubemannet luftfart samlet denne uka.

– Politiet er med, Forsvaret er med, Hovedredningssentralen, Norsk luftambulanse og mange seriøse droneoperatører. Målet er å forbedre operasjonelle regler slik at man kan operere i samme område på en trygg måte, sier Rego.

Ivareta sikkerheten

Han sier noe av det viktigste er å etablere kommunikasjon mellom de som flyr, spesielt helikopter og de som opererer dronene.

– Vi trenger en klar og raskere kommunikasjonskanal sånn at vi vet hvor de er, og de vet hvor vi er, for å ivareta sikkerheten.

Høyt under taket

Det finnes mange dronekonferanser, men Pilotforbundets konferanse skiller seg ut, ved at konferansen er et forum for samarbeid mellom aktører som opererer med både bemannet og ubemannet lufttransport.

– Det unike er at vi sitter i en sal og snakker åpent med hverandre, det er høyt under taket og aktører for både bemannet og ubemannet kan, sammen med Luftfartstilsynet, snakke om de tingene som er viktig, sånn at vi sammen kan være med å utvikle hvordan regelverket og luftrommet blir fremover, sier Carl Rego.

Se video fra dronekonferansen her:

Powered by Labrador CMS