Leder i Tannhelsesekretærenes forbund, Anne-Gro Årmo (t.v), og forhandler Benedicte Søderlund er svært fornøyd etter forhandlingene med Den norske tannlegeforening. Foto: Lill J. Fischer/Parat

Enighet i forhandlingene for tannhelsesekretærer i privat sektor

Mandag ble Parat og ThsF enige om ny mønsteravtale for tannhelsesekretærene og assistentene i tannhelsesektoren i privat sektor.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

– Resultatet betyr en solid lønnsøkning, sier leder i ThsF/Parat, Anne Gro Årmo.

Det gis et generelt tillegg til autoriserte tannhelsesekretærer på 25 500 til 33 000 kroner avhengig av ansiennitet. For assistenter et det generelle tillegget 25 500 kroner, bortsett fra de med under fire års ansiennitet som har fått 34 800 kroner ( 0 års ansiennitet) og 28 300 kroner (2 års ansiennitet) – Dette gir de med lavest lønn et løft, sier forhandler i Parat, Benedicte Søderlund.

Det er også enighet om at kveldstillegget økes fra 28 til 40 kroner timen. 

Mønsteravtalen er en avtale mellom Den norske tannlegeforening og Parat. Siden tannlegeforeningen ikke er en arbeidsgiverorganisasjon, kan de ikke inngå avtalen på vegne av sine medlemmer. Avtalen må derfor inngås på det enkelte tannlegekontor. Den norske tannlegeforening og Parat/ThsF anbefaler at avtalen inngås.

Powered by Labrador CMS