Lønnsoppgjøret 2024

Parats forhandlingsutvalg i Virkes lokaler sent torsdag før brudd i forhandlingene.

Forberedt på å ta ut 1 000 medlemmer i streik

Etter brudd i forhandlingene mellom Parat og Virke varsler Parat at 1 000 medlemmer blir tatt ut i streik om partene ikke kommer til enighet i mekling.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Søndag 28. april og mandag 29. april er satt av til mekling mellom mellom Parat og Virke om funksjonæravtalen. 

Nå varsler Parat at 1 000 medlemmer vil tas ut i streik om de ikke kommer til enighet i meklingen.

Meklingsfristen er satt til klokken 24:00 mandag 29. april. Hvis ikke partene har kommet til enighet innen den tid kan det blir streik fra arbeidstidens begynnelse tirsdag 30. april.

Avtalen gjelder for hel- og deltidsansatte funksjonærer, herunder ledere, innen kontor, butikk, lager og ekspedisjon. 

Brøt forhandlingene

Partene gikk fra forhandlingsbordet torsdag, da avstanden var for stor mellom dem til å finne noen enighet. Forhandlingsleder fra Parat, Thomas Lilloe, sa at alle krav fra Parat hadde blitt avvist av Virke. 

– Alle kravene våre har blitt avvist og Virke hadde flere krav som vi mener ville forringet avtalen. Tilbudet fra Virke har ikke vært godt nok, og vi ser oss derfor nødt til å bryte forhandlinger og fortsette i melking, uttalte Lilloe etter brudd i forhandlingene. 

Alle tariffavtaler er til forhandling

Årets forhandlinger er et hovedoppgjør. Det vil si at partene ikke bare skal forhandle om lønn, men også om selve ordlyden i tariffavtalene. 

Oppgjøret foregår forbundsvis. Det betyr at YS-forbundene som har avtaler med Virke, er selvstendige parter i forhandlingene. 

Powered by Labrador CMS