Forsvaret under lupen i Arendal

Framtida for forsvaret er temaet når Parat forsvar og Befalets fellesorganisasjon inviterer til debatt på Arendalsukas første dag. Se debatten direkte her kl 14.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Under overskriften "Forsvarets utvikling i dag og i framtiden" møtes forsvarsminister Frank Bakke Jensen, Senterpartiets Liv Signe Navarsete og Arbeiderpartiets Anniken Huitfeldt til debatt på Madam Reiersen i Arendal.

Til tross for store investeringer er det mange kritiske røster til hvor robust forsvar vi har. Det gjennomføres store omstillinger som innebærer flytting og nedleggelser av avdelinger over hele landet. Dette preger personellet som har vært gjennom over to tiår med kontinuerlig omstilling.

Målsettingen om å nå 2 prosent av BNP til Forsvaret framstår ikke som en tydelig forpliktelse. Hvordan vil dette prege de kommende planene? Løser dagens langtidsplan oppdraget med et sterkt og robust forsvar, og klarer en å fylle det med riktig kompetanse også i framtiden? Dette er blant spørsmålene debattleder Terje Svabø vil stille paneldeltakerne.

Du kan også se direktesendingen på Parats Facebook-side

Arrangementet på Facebook

Alt om Arendalsuka her

Powered by Labrador CMS