PRISVINNER: Alf Gunnar Holm fikk gratulasjoner fra Lars Reiersen, leder av PF Politilederne. Foto: Politiets Fellesforbund
PRISVINNER: Alf Gunnar Holm fikk gratulasjoner fra Lars Reiersen, leder av PF Politilederne. Foto: Politiets Fellesforbund

Kåret til årets leder i politiet

Årets leder i politiet 2023 er Alf Gunnar Holm, seksjonsleder for etterforskning i Nordland politidistrikt. Holm omtales som en ekstraordinær leder av juryen, og er den første politilederen i Nordland som har mottatt prisen.

Publisert Sist oppdatert

Under politimesterparolen i Nordland politidistrikt i Bodø overrasket politidirektør Benedicte Bjørnland med prisen til Holm. Prisen ble delt ut sammen med leder i Norges politilederlag, Kjetil Ravlo, og leder i Politiets Fellesforbund Unn Alma Skatvold.

— Det er hyggelig å få et bilde og en gave, men det som står i nominasjonen medarbeiderne har sendt inn, er det jeg setter høyest. Det gir en fantastisk inspirasjon til å fortsette å være leder, sier Holm til Politiforum etter å ha mottatt prisen.

Best av 50 nominerte

Juryen har i 2023 fått inn 50 nominasjoner til prisen. Holm gikk helt til topps etter flere runder med overveielse og vurderinger av alle kandidater. Det mangler heller ikke på gode skussmål i juryens begrunnelse.

«Han gir sine medarbeidere plass, lytter og inkluderer alle, og er en god rollemodell på alle måter. Årets leder er fremtidsrettet, og svært opptatt av at enheten tenker strategisk på de beste løsningene for fremtiden. Han er også opptatt av å bruke kompetansen og kapasiteten til eksterne samarbeidspartnere, og utnytte det felles ansvar vi har for at publikum skal få de beste tjenestene», skriver juryen.

Juryen i Årets leder i politiet består av:

Benedicte Bjørnland, politidirektør

Eirik Kristoffersen, forsvarssjef

Linda Lai, professor i ledelse, BI

Lillian Borge Bersaas, namsfogd, Vest politidistrikt

Unn Alma Skatvold, forbundsleder PF.

Powered by Labrador CMS