Ståle Botn benyttet anledning til å dele ut flyers til ansatte og forbipasserende, parallelt med at Choice delte ut jordbær. Foto: Ulrik Øen Johnsen.

Nordic Choice, Strawberry og jordbær

Petter Stordalen markerte navnebytte fra Nordic Choice Hotels til Strawberry, med å dele ut jordbær på Jernbanetorget i Oslo mandag. Parat benyttet samtidig anledningen til å markere rettighetene til ansatte på de samme hotellene.

Publisert Sist oppdatert

Det er et stort antall ansatte på norske hotell som ikke er etnisk norske, og som i mange tilfeller ikke kjenner hvilke rettigheter de har i norsk arbeidsliv.

– Jordbærfilosofien til Petter Stordalen er at man må selge de bæra du har, men for Parat som skal ivareta ansattes rettigheter er det viktig å få ut budskapet om at ansatte ikke uten videre skal godta de bæra du får. Det er dessverre slik at mange som jobber i hotell- og restaurantbransjen ikke får riktig lønn og betingelser, sier Ståle Botn som jobber mye med hotellansatte i Parat.

Hotellansatte tjener på å være organisert

Botn sier de benyttet anledning til å dele ut flyers til ansatte og forbipasserende, parallelt med at Choice delte ut jordbær.

– Parat organiserer mange ansatte i Choice-kjeden i dag, og sørlig i Oslo-området. Utfordringen er at vi må ha mange nok på hvert enkelt hotell for å få tariffavtaler. Oppfordringen vår er derfor at hotellansatte må organisere seg for å få rettighetene de har grav på, sier han.

Stordalen bruker nesten én milliard på navnebytte. I tillegg til hotellene skal produkter fra Ving, Hurtigruten og restaurantene i kjeden inngå.

– Pandemien ga oss en mulighet, vi fikk sjansen til å begynne med blanke ark og fargestifter til. Vi skal gi svar på de ønskene gjestene nå har, sier Stordalen til NTB.

Hvorfor være organisert?

Ståle Botn sier Parats jobb er å passe på at alle ansatte får det du har krav på, og lister opp:

*du skal ha skriftlig arbeidsavtale

*du skal ha riktig lønn ut fra stilling, ansvar, utdanning, erfaring og ansiennitet

*du skal ha betalt for overtid

*du skal ha ekstra betalt for å jobbe på søn- og helligdager

*du skal ha tillegg for å jobbe sene kvelder og natt

*du har rett til ferie og feriepenger

*du har rett til minst én pause når den daglige arbeidstiden overstiger fem og en halv time.

*du har rett til sykepenger

*du har rett til foreldrepermisjon og andre permisjoner i forbindelse med svangerskap og fødsel/adopsjon, fri ved barns eller barnepassers sykdom og fri ved pleie av nære pårørende.

Powered by Labrador CMS