Einar Kaldhol (Parat politiet) og Kjetil Ravlo (NPL)
Einar Kaldhol (t.v) og Kjetil Ravlo er positive til at en får varslingombud i politiet

Ønsker varslingsombudet velkommen

Fra 1. juli starter et uavhengig varslingsombud i politiet sitt arbeid. Det skal gjøre det tryggere å varsle om kritikkverdige forhold i politiet.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Varslingsombudet er lagt til Statens sivilrettsforvaltning på Hamar og ledes av professor Markus Hoel Lie. Han og medlemmene er oppnevnt for to år.

Varslingsombudet skal vurdere en definert type interne varslingssaker fastsatt i et eget mandat. Ordningen skal evalueres etter ett år.

Norges Politilederlag, NPL, og Parat Politiet er positive til etableringen av varslingsombudet. Kjetil Ravlo , leder i NPL, og Einar Kaldhol, leder for Parat Politiet, sier i en kommentar til Parat 24 at det blir spennende å følge tilsynets arbeid. – Vi håper at dette vil bidra til at varslingssaker blir håndtert på best mulig vis, både for varsler om omvarslet, sier Ravlo og Kaldhol.

Nå håper de ombudets arbeid kan bidra til at håndtering av avvik i politiet utvikles på en slik måte at behovet for et varslingsombud faktisk reduseres. – Også på dette felter er forebygging bedre enn reaktiv innsats, sier Ravlo. Kaldhol opplyser til Parat24 at arbeidsgiver- og arbeidstakersiden har gjennomført en revisjon av politiets retningslinjer og arbeid med varslinger. – Vi håper denne revisjonen, sammen med etableringen av varslingsombudet vil medføre at vi får en hensiktsmessig håndtering av varslingssaker, sier Kaldhol.

Kombinert med etablering av varslingsombudet har partene gjennomført en revisjon av politiets retningslinjer og arbeid med varslinger.

Fra Parat politiet håper vi at disse tiltakene vil medføre at vi får en hensiktsmessig håndtering av varslingssaker.

Powered by Labrador CMS