SAS er reddet - Air France-KLM går inn på eiersiden

Air France-KLM, den danske staten og de to investeringsfondene Castlelake og Lind invest har sammen vunnet en budrunde om å gå inn på eiersiden i SAS. De går inn med 12,9 milliarder svenske kroner. Nestleder i Parat kabinforbund og SAS-ansatte Martinus Røkkum er positiv til løsningen som nå har kommet på plass.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har inntrykk av at stemningen er god blant våre medlemmer. Jeg tror mange er glade for at det er et stort og seriøst flyselskap som har kommet inn på eiersiden, ikke bare en finansinstitusjon som skal tjene raske penger, sier Røkkum.

Han forteller at det har vært utfordrende å være SAS-ansatt i en uavklart situasjon.

– Det har vært veldig krevende for oss ansatte å stå i en prosess med mye usikkerhet om fremtiden. Nå velger vi å være positive til at vi har fått en løsning og at vi kan se fremover etter en usikker tid, sier Røkkum.

SAS går av børs

Som følge av de nye eierne og den friske kapitalen går nå SAS av børs.

Det nye eierskapet fordeler seg slik:

* Air France-KLM: 19,9 prosent

* Den danske staten: 25,8 prosent

* Investeringsfondet Castlelake: 32 prosent

* Investeringsfondet Lind Invest: 8,6 prosent

De siste 13,6 prosentene vil trolig eies av kreditorer som får omgjort utlånt kapital til aksjer.

Som følge av nytt eierskap går flyselskapet ut av Star Alliance. Selskapet går også av børs, og de melder at aksjonærene taper verdiene sine.

– Dermed forventes det at det ikke er noe verdier igjen for eksisterende aksjonærer i SAS, skriver de i en pressemelding.

Flyselskapet er under konkursbeskyttelse i USA, en såkalt chapter 11-prosess, mens de forsøker å hente ny kapital og slette gjeld.

Powered by Labrador CMS