Ingunn Elvekrok. Foto: Vetle Daler

– Tøffere samfunn påvirker tillitsvalgte

Samfunnet blir tøffere, og det påvirker også tillitsvalgtes rolle. Det mener professor Ingunn Elvekrok, som var blant foredragsholderne på Parats regionkonferanse i sør torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Tema for årets regionkonferanser er det samme som Parats flaggsak i 2023, nemlig tillitsvalgte. Fra scenen i Arendal takket Parat-leder Unn Kristin Olsen de nærmere 50 tillitsvalgte i salen.

– Tusen takk for at dere er våre superhelter, dere gjør en veldig viktig jobb, sa Parat-lederen.

Tøffere samfunn

Ingunn Elvekrok er professor i organisering og ledelse ved Høyskolen Kristiania. Hun dro forsamlingen gjennom fagorganiseringens historie, og hun så også framover.

Elvekrok mener samfunnsendringene vil påvirke tillitsvalgtrollen i tiden som kommer.

– Samfunnet blir tøffere, det skjer mye veldig fort, vi har krig, pandemier, inflasjon og en haug med utfordringer, og det vil nødvendigvis påvirke arbeidslivet og dermed de tillitsvalgtes rolle, sier Elvekrok.

Øve innflytelse

Hun tror det vil bli viktigere for de tillitsvalgte å jobbe for å opprettholde legitimitet.

– Med det mener jeg å sørge for rekruttering av flere medlemmer, slik at man faktisk representerer en mengde. Så er det viktig å jobbe aktivt med kommunikasjon og for å komme inn på de arenaene hvor utvikling diskuteres på et så tidlig tidspunkt som mulig for å kunne øve innflytelse, sier professoren.

Regionmøtet i sør fortsetter fredag. Senere denne måneden står regionsamlinger i øst, vest og midt for tur.

Styret i Parats regionutvalg i sør samlet på scenen i Arendal.

Powered by Labrador CMS