Gemyttlig stemning: Riksmekler Mats Ruland (t.v.) og YS Stat-leder Jens B. Jahren ved meklingsstart i staten 02.05.24
Gemyttlig stemning: Riksmekler Mats Ruland (t.v.) og YS Stat-leder Jens B. Jahren.

Meklingen er i gang i staten

Torsdag møttes partene i statsoppgjøret hos Riksmekleren, etter at det ble brudd i forhandlingene tidligere denne uken.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Det var gemyttlig stemning da staten og de fire hovedsammenslutningene YS Stat, LO Stat, Akademikerne Stat og Unio Stat møttes hos riksmekler Mats Ruland torsdag formiddag. 

Riksmekleren meklingsstart staten 02.05.24
Meklingsstart i staten

YS Stat-leder Jens B. Jahren sier han ser fram til konstruktive samtaler.
- YS Stat forventet at det ville bli vanskelig å finne løsninger i forhandlingene, fordi dette oppgjøret i stor grad handler om lønnssystemet i staten. Det er et vanskelig tema, og vi ser fram til å gå i mekling for å få hjelp til å løse som etter vår mening vil gjøre det bedre for alle i staten, sa Jens B. Jahren på vei inn til mekling torsdag formiddag.

Han utdyper:
- YS Stat er opptatt av lokal handlefrihet. Tilbakemeldingene fra våre forbund er at det er viktig at det kommer penger ut til de enkelte virksomhetene. Samtidig har staten en bredde i kompetanse og ansatte som gjør at det må være systemer som gjør at alle får lønnsutvikling. En slik balanse vil være viktig for å utvikle hele staten i tida som kommer.

Meklingsfristen er ved midnatt torsdag 23. mai. Hvis ikke partene kommer til enighet hos Riksmekleren blir det streik i staten fra fredag 24. mai.

Powered by Labrador CMS