Apotekteknikerne har vist seg fra sin beste side

KOMMENTAR: Jeg har ikke rukket å være på mange apotek etter jeg tok over som forbundsleder, men noen har det blitt, og flere skal det selvsagt bli. Det viktigste for meg er å kjenne på trykket og lytte til hva du som medlem er opptatt av.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens holdninger.

Derfor kommer jeg til å fortsette med apotekbesøk. Planlagte besøk, men også sånne besøk jeg er vant med fra bygda der jeg kommer fra. Stikke innom for en prat.

Det er klart at når man kommer på besøk i den verste pandemistormen, blir også samtalene preget av situasjonen. Som resten av helsevesenet er vi apotekteknikere slitne, samtidig som vi skal tilby samme leveringsgrad, opprettholde krav fra kjeden og innføre nye tjenester. Det kan virke overveldende og til å bli svett av.

Arbeidsgiver må på banen og bevise at de er villige til å ruste apotekene og oss som bemanner dem til å håndtere fremtiden, og ikke minst sikre at det er attraktivt å jobbe her. Det må vise seg i gode vilkår på alle måter.

Vi apotekteknikere er ekstremt lojale, men den lojaliteten kan se ut til å være noe tynnslitt med tanke på hva man får igjen for den belastningen man står i. Dette tar jeg på ytterste alvor, og det bør våre arbeidsgivere også.

Farmasiforbundet har stått i fronten sammen med bransjen for at apotekene skal

vaksinere mot covid-19. Det kan for noen virke selvmotsigende fra en fagforening

som får beskjed fra sine medlemmer om at de står i knestående.

Jo raskere vi får en solid vaksinasjonsgrad, jo raskere kan vi komme oss på

føttene igjen. Og vi apotekteknikere kan dette med vaksinering. Dette er

farmasifag, og vi har bevist at vi leverer.

Apotekene og apotekteknikere har her en mulighet til å befeste seg tydeligere som en del av helsevesenet, som vi enda dessverre står litt på sidelinjen av på mange måter.

Selv om det har vært krevende tider, ønsker jeg så inderlig at dere skal ta inn over dere hva dere har levert. Aldri har norske apotekteknikere fått vist seg frem mer og

tydeligere enn under denne pandemien.

Vi tar med oss solid bevismateriale på vegne av yrkesgruppen inn i vårens lønnsforhandlinger.

Powered by Labrador CMS