Brudd i tarifforhandlingene – fare for streik i Oslo kommune

Det er brudd i forhandlingene også for ansatte i Oslo kommune. – Arbeidsgiver var ikke villig til å komme oss i møte på kravet om styrking av kjøpekraften til våre medlemmer. Derfor er vi nå i brudd, sier forhandlingsleder for YS Oslo kommune, Mona Bjørnstad.

Publisert Sist oppdatert

Morten Dahl representerer Parats medlemmer i forhandlingene. Han beklager at det ikke var mulig å oppnå enighet under de ordinære forhandlingene,

– Parat krever økt kjøpekraft for våre medlemmer, på grunn av etterslep fra oppgjøret i fjor, og ekstremt høy prisstigning på varer og tjenester som alle er avhengig av. Prisstigningen er lik for alle, men kjennes mest på kroppen for de med lavest lønn, sier han.

YS-K Oslo krever i årets hovedoppgjør mer enn rammen fra frontfaget på 3,7 prosent. Bjørnstad viser til at norsk økonomi går svært godt, at det er sterk prisvekst og varsler om flere renteøkninger.

– Det er uakseptabelt at medlemmene våre skal komme ut av dette lønnsoppgjøret med noe annet enn økt kjøpekraft, sier YS-K-lederen i Oslo.

Oslo-oppgjøret går nå til mekling hos Riksmekleren. Meklingsfrist en er mandag 23. mai kl 24.00.

Les også: YS krever økt kjøpekraft i Oslo kommune

YS Kommune Oslo er en sammenslutning av følgende YS-forbund som har medlemmer i Oslo kommune: Delta, Skolelederforbundet og Parat.

YS Kommune Oslo organiserer blant annet disse yrkesgruppene: Renholdere, helsefagarbeidere, ansatte og ledere i barnehager og skoler, vernepleiere, administrasjon – og driftspersonell, saksbehandlere, kjøkkenpersonell, aktivitører, ansatte i brann- og redning, ansatte i tannhelsetjenesten og kulturansatte.

Powered by Labrador CMS