Her er helikopteret hentet opp fra havbunnen etter at det styrtet 28. februar.

Har hentet data fra ferdskriveren etter helikopterstyrt

Én person omkom, og fem andre ble skadd da et redningshelikopter styrtet i havet utenfor Bergen for en uke siden. Nå har Havarikommisjonen hentet ut data fra ferdskriveren i helikopteret.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Mandag inviterte Havarikommisjonen til pressekonferanse hvor de ga oppdatert status på etterforskningen etter helikopterstyrten. 

– Data er hentet ut fra ferdskriveren. Jobben med å analysere dataene er i gang, men det er forventet at dette arbeidet vil ta lang tid, skriver Havarikommisjonen på sine sider tirsdag. 

Helikopteret ble hevet fra flere hundre meters dyp tre dager etter ulykken. Ferdskriveren, også kjent som "den svarte boksen" er et apparat brukt i fly og helikopter for automatisk og kontinuerlig registrering av data som kan bidra til å klarlegge årsakssammenhengen for eksempel ved havarier, ifølge SNL

Ferdskriveren ble sendt til England for å tørke etter at vraket var hevet fra havets bunn. 

Fire av de fem overlevende etter helikopterstyrten er avhørt av politiet. Det er fortsatt usikkert når den femte kan avhøres. 

Havarikommisjonen har per nå ikke svar om hva som gikk galt kvelden helikopteret styrtet, og sa at de ikke har gjort tekniske funn som kan forklare hvorfor ulykken oppstod, under mandagens pressekonferanse.

Powered by Labrador CMS