Meklingsinnspurt for tre oppgjør

Mekling pågår for oppgjørene både i staten, kommunene (KS) og i Oslo kommune, som er eget tariffområde. Alle meklingene har frist natt til tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag formiddag startet innspurten i lønnsoppgjøret i det offentlige. Parat har medlemmer både i stat, kommune og fylkeskommune, og er omfattet av alle disse meklingene.

Fristen for å komme i havn med et resultat er mandag klokka 24 for alle meklingene. Kommer partene ikke til enighet i en eller flere av meklingene, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse tirsdag 24. mai.

Les også: Staten: Meklingsinnspurten i gang

Les også: YS Stat varsler streik i Oslo

Les også: YS Kommune varsler streik i åtte bykommuner og to fylker

Les også: Varsler streik i Oslo kommune fra 24. mai

* Siste fase i lønnsoppgjørene i offentlig sektor, den tvungne meklingen, starter lørdag 21. mai. Fristen for å komme til enighet går ut ved midnatt natt til tirsdag 24. mai.

* Det skal mekles i tolv ulike oppgjør. Og det kan bli brudd i ett av dem, noen eller alle. Ved brudd er det formelt konflikt og arbeidstakerne går ut i streik.

* Rundt 500.000 ansatte i offentlig sektor omfattes av de ulike oppgjørene. Det er i første uttak varslet at til sammen rundt 16.000 arbeidstakere går ut i streik hvis meklingene ikke fører fram. Dette tallet kan bli betydelig lavere hvis en eller flere av meklingene ender med enighet.

* Hovedoppgjørene i tariffområdene i offentlig sektor – statsoppgjøret, kommuneoppgjøret og tariffoppgjøret i Oslo kommune – gikk til mekling 2. mai etter at arbeidstakerorganisasjonene brøt forhandlingene tidligere i vår.

* Arbeidsgivernes forhandlere – staten, KS og Oslo kommune – møter i meklingene.

* Fra arbeidstakersiden er det representanter for hovedorganisasjonene LO, Unio, YS og Akademikerne som møter på vegne av en rekke underliggende forbund.

* Riksmekleren har seks meklere i sving – to i hver mekling – på tre forskjellige steder i Oslo sentrum.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS