Nå starter «storrengjøringen»

Statsminister Jonas Gahr Støre har varslet "storrengjøring" i arbeidslivet, noe som ble bekreftet under årets YS-konferanse. – Vi kommer til gå igjennom hele arbeidslivsfeltet, og gjøre en storrengjøring for å sikre arbeidstakernes rettigheter, sa statssekretær Truls Wickholm (Ap) på konferansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Reversering av ordningen med generell adgang til midlertidige ansettelser og innstramming i bruken av innleie var blant grepene Wickholm varsler at regjeringen vil gjøre.

Han var også tydelig på at regjeringen vil styrke trepartssamarbeidet i arbeidslivet.

– YS-medlemmene kommer til å merke en regjering som har en helt annen innstilling til samarbeid med arbeidslivets parter.

Tirsdag 19. oktober var representanter fra alle de 12 forbundene samlet til årets YS-konferanse. Temaet for konferansen var "Det nye arbeidslivet".

– Jeg er overbevist om at arbeidslivet mer enn noen gang trenger et sterkt og politisk uavhengig YS. Vi er den utålmodige lillebroren, den litt slitsomme eleven på første benk, som stadig rekker opp hånden for å korrigere læreren og som kan være den modige gründeren som finner nye svar, sa YS-leder Erik Kollerud til tillitsvalgte, medlemmer og ansatte i YS-forbundene.

– YS er ikke størst. Men vi kan være de som tenker lengst og er mest ofensive. Vi kan være de som sier ja der andre sier nei. Vi kan være de som blir med på å legge retningen og rammene for det nye arbeidslivet, sa Kollerud.

Parat-leder Unn Kristin Olsen fulgte konferansen digitalt.

– Vi fikk et godt innblikk i virkeligheten der ute, og hvordan partssamarbeidet funger i ulike bransjer. Særlig stolt er jeg av våre tillitsvalgte som bidro, så stor takk til Rune Berge, konserntillitsvalgt i Schibsted, og Linda Iversen Norbeck, hovedtillitsvalgt i Travel Retail Norway, sier Olsen.

Se videoer fra YS-konferansen her:

Powered by Labrador CMS