Pål Arnesen går av som YS Stat-leder. Foto: Vetle Daler
Pål Arnesen går av som YS Stat-leder. Foto: Vetle Daler

Pål Arnesen takket av

Pål Arnesen har vært leder for YS Stat i 16 år. Fredag ble han takket av under en tilstelning i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Arnesen har vært tillitsvalgt i hele 34 år, først i Statsansattes landsforbund, deretter i 2fo og Parat, og siden 2007 altså som leder for hovedsammenslutningen YS Stat.

– Du har vært en særdeles god leder. Du er rolig selv i de mest krevende situasjoner, og har en engels tålmodighet. Vi takker deg for en fantastisk innsats i Parat og YS Stat, sa Parat-leder Unn Kristin Olsen i sin takketale til den mangeårige YS Stat-lederen.

På talerlisten sto også statens personaldirektør Gisle Norheim.

– Noen tror sikkert at en tøff tone, sinne og trusler mot arbeidsgiver skaper gjennomslag. Der vil jeg si tvert imot. Den samarbeidsformen du har hatt med meg har gitt deg betydelig større påvirkning og gjennomslagskraft enn utestemme og hersketeknikker, sa han.

Arnesen selv sier han har hatt 16 fantastiske år som leder i YS Stat.

– Det har vært svært få dårlige dager. Men samfunnet og arbeidslivet er i endring – jeg har vært leder i min tid, nå kommer en ny tid, så jeg føler det var en riktig avgjørelse å gi seg nå, sier han.

Les også: Jens Jahren blir ny leder for YS Stat

YS Stat er en sammenslutning av følgende YS-forbund som har statsansatte medlemmer: Parat, Delta, Befalets Fellesorganisasjon, Norsk Tollerforbund, Skatteetatens landsforbund, Stafo, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Finansforbundet og Skolelederforbundet

Powered by Labrador CMS