Forbundsleder Kjetil Ravlo i Norges Politilederlag advarer: – Hendelsen på videoen ser brutal ut. Samtidig er det viktig av flere hensyn at vi får en full gjennomgang av hendelsen før det trekkes konklusjoner. Foto: Vetle Daler/Parat.

Politiet skal følge opp hendelsen i Kongsberg

En video av en voldshendelse i Kongsberg, ble nylig publisert i mediene. Videoen har skapt sterke reaksjoner, og har ført til kraftig kritikk mot politiet i kommentarfeltene, men også direkte trusler overfor tjenestepersoner.

Publisert Sist oppdatert

Forbundsleder Kjetil Ravlo i Norges Politilederlag sier videoen fra Kongsberg-saken gjør inntrykk, og det er lett å forstå at dette skaper reaksjoner.

– Hendelsen på videoen ser unektelig brutal ut. Samtidig er det viktig av flere hensyn at vi får en full gjennomgang av hendelsen før det trekkes konklusjoner. Det handler om rettssikkerhet for de impliserte, det handler om HMS-hensyn og det handler ikke minst om å opptre kunnskapsbasert, sier Ravlo.

Politidirektøren har kommentert saken i mediene, og påpeker at det er kun de involverte, samt enkelte i Spesialenheten, som kjenner foranledningen eller detaljene rundt hva som skjedde forut for, underveis, og etter videoen. Hun sier norsk politi har rundt 300.000 oppdrag i året, og politidirektøren mener norsk politi ikke er kjent for å bruke uforholdsmessig med makt.

Norges Politilederlag (NPL) støtter politidirektørens tilnærming til denne hendelsen. En ordentlig behandling i rettssystemet er viktig, og vil ikke minst føre til kunnskapsbaserte læringspunkter. NPL vil bidra til at politiet og våre politiledere vil følge opp aktuelle læringspunkter når saken er ferdig behandlet.

NPL er åpen på at saken er krevende for politiet, fordi dette også handler om å ha tillit til politiets maktutøvelse og til hvordan politiet rapporterer på sin håndtering. NPL mener det skal stilles høye krav til hvordan politiet opptrer. Innbyggerne fortjener dette. Et rettssamfunn krever det.

Powered by Labrador CMS