Forhandlingslederne Eivind Olsen (Parat forsvar), Rune Bjørseth (NTL Forsvar), Ståle Reiten (NOF), Lars Omberg (BFO), Jørn Kristian Johansen (FST)

Informasjon om lokale lønnsforhandlinger i Forsvaret for 2023

Årets lokale lønnsforhandlinger i Forsvaret er nå ferdig. I år ble oppgjøret gjennomført som et sentralt oppgjør i Forsvaret. Arbeidsgiver var tydelig på at de foretrakk et sentralt oppgjør, og flere tilbakemeldinger fra driftsenhetene understøttet at det hadde vært krevende for arbeidsgiversiden å gjennomføre forhandlingene lokalt i år.

Publisert Sist oppdatert

Det sentrale oppgjøret i staten ga 31000 kroner til alle, i tillegg ble det avsatt 0,85 % av lønnsmassen til lokale lønnsforhandlinger. Denne potten pluss innskutte midler fra arbeidsgiver har vi forhandlet om, og resultat er nå klart. Som hovedregel kan vi si at alle har fått ett lønnstrinn, så lenge de ikke har blitt lønnsjustert etter 1. mai 2023. Vi har også blitt enige om minstelønnssatser på noen stillinger og justert opp ytterligere ett lønnstrinn på noen stillinger som er i spenn. Protokollen ligger vedlagt nederst i artikkelen.

Parat forsvar har i årets lokale lønnsforhandlinger vært opptatt av at flest mulig skulle få uttelling. Med høye renter og generelt økte kostnader, så er det viktig at vi klarer å opprettholde kjøpekraften til våre medlemmer. Det var derfor svært gledelig at arbeidsgiver i år valgte å tilføre ekstra midler i potten. Med innskutte midler endte potten på 115 millioner.

Virkningsdato for tillegg gitt på lokale lønnsforhandlinger i Forsvaret er 1. mai 2023.

Arbeidsgiver har som mål å utbetale lønnsøkning i løpet av 2023, som betyr desember lønn.

Har du spørsmål om årets lønnsoppgjør, så kan du kontakte din HTV eller oss sentralt i Parat forsvar.

Vi gjennomfører medlemsmøte om lønnsoppgjøret 23 oktober klokken 1300. Trykk her for å delta

Protokoll fra lokale lønnsforhandlinger i Forsvaret 2023

Presentasjon av lønnsoppgjøret 2023

Powered by Labrador CMS