YS-leder Hans-Erik Skjæggerud. Foto: Ulrik Øen Johnsen, Parat.

500 nye YS-medlemmer ut i streik fredag

Fredag morgen går 504 nye YS-medlemmer ut i streik. Det nye streikeuttaket betyr stans i påfyll av varer i Rema-butikker og at pakker som sendes med PostNord ikke kommer frem.

Publisert Sist oppdatert

1500 YS-medlemmer ved hoteller, oljeindustrien og Felleskjøpet Agri er allerede i arbeidskonflikt. Fredag morgen går altså 504 nye YS-medlemmer ut i streik. Dette er i hovedsak ansatte ved PostNord AS, avdeling Langhus, Alfaset og Trondheim, samt avdelingene til Rema Distribusjon Norge AS på Heimdal, Narvik, Stavanger og distribunalen på Vinterbro.

De ansatte er organisert i Yrkestrafikkforbundet.

I tillegg går 44 medlemmer av Parat, ansatt ved Kongsberg Maritime AS, avdeling Hagavik og Strandpromenaden i Horten, ut i streik. 16 nye ansatte ved ulike butikker hos Felleskjøpet Agris SA, organisert i Negotia, samt 11 ansatte ved Kaefer Energy i Stavanger, organisert i SAFE, er også i streik etter det nye uttaket fredag.

YS-leder sier NHO er nødt til å bevege seg

YS-leder Hans-Erik Skjæggerud beklager streikeutvidelsen, men sier at NHO ikke har gitt YS noe valg.

– Prisene på de fleste varer er historisk høye, rentene stiger, og flere og flere har problemer med å få det til å gå rundt. Samtidig går det meste av norsk næringsliv godt, med store overskudd og vekst i lederlønningene. Den verdiskapingen må alle få sin del av, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.

Han sier NHO er nødt til å komme YS i møte for at det skal bli en løsning på konflikten.

– Vi har stilt helt rimelige krav overfor NHO om økt kjøpekraft, en fornuftig balanse mellom sentrale og lokale tillegg og lavlønnstillegg. Skal vi få avsluttet denne streiken, må NHO komme oss i møte. Gjør ikke NHO det, må de ta konsekvensene av at streiken trappes opp, sier Skjæggerud.

Powered by Labrador CMS