Parat-leder Unn Kristin Olsen og Anneli Nyberg under besøket hos Garnisonen i Sør-Varanger. Her med personellsjef P. F. Hansen. Foto: Helene Husebø

Kirkenes første stopp på Finnmarksturné

Fredag besøkte Parat-leder Unn Kristin Olsen og nestleder Anneli Nyberg Kirkenes som en del av sin Finnmarksturné. Med seg videre fikk de verdifulle innspill fra både politimesteren, Jegerbataljonen og medlemmer og tillitsvalgte.

Publisert Sist oppdatert

Kirkenes var første stopp på Parat-leder Unn Kristin Olsen og nestleder Anneli Nybergs tur rundt Finnmark. Videre på programmet står Vadsø, Alta og Hammerfest.

Vi setter stor pris på innspillene og samtalene vi har hatt med medlemmene og de tillitsvalgte i Kirkenes, og det har vært svært verdifullt å møte dem alle, sier Olsen.

Fredag startet med møte hos politimester Ellen Katrine Hætta. Hun ga Parats politiske ledelse gode innspill og perspektiver når det gjelder den sikkerhetspolitiske situasjonen i Finnmark, og politiets arbeid rundt dette.

Ferden gikk videre til Jegerbataljonen, også kjent som Garnisonen i Sør-Varanger (GSV). Her møtte Olsen og Nyberg personellsjef P. F. Hansen og tillitsvalgt i Parat forsvar, Rune Henriksen.

GSV har som hovedoppgave å patruljere og overvåke den russiske grensen. Dette oppdraget løser vi både med båt, snøscooter og til fots, fortalte Hansen, og ga Parats ledere en videre innføring i bataljonens operative og strategiske oppgaver.

Kirkenes-programmet ble avsluttet med medlemsmøte med pizza for de oppmøtte Parat-medlemmene.

Powered by Labrador CMS