Bodil Røkke, leder i Farmasiforbundet (t.v) og Urd Andestad, leder i Norges Farmaceutiske Forening. Foto: Vetle Daler

Mener apotek-reklame tramper på yrkesstoltheten

En reklamefilm for nettapoteket Farmasiet får Farmasiforbundet i Parat og Norges Farmaceutiske Forening til å reagere. – Reklamen fremstiller apotekansatte misvisende og tramper på vår yrkesstolthet, sier Farmasiforbundet-leder Bodil Røkke.

Publisert Sist oppdatert

Reklamefilmen som nå går på riksdekkende TV fremstiller en kunde på et fysisk apotek. Hun spør etter et intimprodukt, hvorpå den ansatte i apoteket roper ut hva kunden skal ha og hvor det står. Kunden blir åpenbart flau. Det vises deretter hvordan kunden bestiller produktet på nett.

Kraftig provosert

Farmasiforbundet i Parat og Norges Farmaceutiske Forening mener filmen fremstiller ansatte i apotek som ufølsomme og ufyselige. Leder i Farmasiforbundet, Bodil Røkke, er kraftig provosert.

– Ingen skal eller trenger å være flaue eller redd for å gå på apoteket. I apotek jobber det apotekteknikere og farmasøyter, begge gruppene er autorisert helsepersonell med taushetsplikt. De er der for å hjelpe deg med det du trenger, trygt og diskré. Det gjør vi for alle, enten du er kjendis, nabo eller ukjent. Og det gjør vi i alle apotek, enten apoteket er i byen, på bygda eller på nett, sier Røkke.

Uakseptabel oppførsel

Leder i Norges Farmaceutiske Forening, Urd Andestad, stiller seg bak kritikken.

– Reklamen er ikke en humoristisk fremstilling eller et godlynt lite spark. Den fremstiller apotekansatte som ufyselige, uhøflige og ufølsomme mennesker. Oppførselen i reklamen er på ingen måte akseptabel i apotek eller noen annen helseinstitusjon og bryter med helsepersonelloven. Opplever du dette i apotek, bør det meldes til Statens legemiddelverk, sier hun.

Til nettavisen Kampanje sier Andestad at hun håper Farmasiet trekker reklamefilmen.

– Apotek er en viktig del av helsevesenet hvor det jobber helsepersonell. Farmasiet eier et apotek, og da må de fremstille apotek på en ansvarlig måte, sier hun til Kampanje.

Ikke overraskende

Stig Henning Pedersen, driftsdirektør og farmasøyt i Farmasiet, svarer slik på kritikken:

– Reaksjonene blant våre farmasøyter og apotekteknikere er positive, noe som er utrolig viktig for oss. At vi får reaksjoner når vi prøver å utfordre i en så etablert bransje som apotek er, er ikke så overraskende egentlig, og vi var forberedt på at det kunne komme. Fra vår side er dette gjort med en god dose humor og glimt i øyet, og vi har ikke ment å tråkke noen på tærne, sier han til Kampanje.

Powered by Labrador CMS