Arendalsuka 2023: Seksuell trakassering på jobb

Publisert Sist oppdatert

1 av 5 har opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet eller seksuell trakassering i en arbeidssituasjon de siste 12 månedene. Det viser en stor undersøkelse om seksuell trakassering i norsk arbeidsliv, som ble gjennomført våren 2023.

Seksuell trakassering leder til lavere trivsel på jobb – hvem er ansvarlig for å forhindre at ansatte blir utsatt for noe som potensielt kan skyve dem ut av arbeidslivet? Hvilke tiltak bør arbeidsgivere benytte? Hvilket ansvar har arbeidstakere for hverandre, og hvor mye skal en arbeidstaker egentlig finne seg i?

Blant de som har blitt utsatt for seksuell trakassering er det bare åtte prosent som informerer sin tillitsvalgt – hvorfor er det slik at flesteparten lar være å melde ifra fordi de ikke finner hendelsen alvorlig nok? Hvordan kan de tillitsvalgte bli mer tilgjengelige for arbeidstakerne?

For første gang møtes arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene for å diskutere funnene fra Trakasseringsbarometeret 2023. Få innblikk i hvordan situasjonen i norsk arbeidsliv er, og delta i årets viktigste tema!

Medvirkende:

- Unn Kristin Olsen, Forbundsleder, Parat

- Anne-Cecilie Kaltenborn, Administrerende direktør, NHO Service og handel

- Line Henriette Holten, Generalsekretær, Tekna

- Lars Kolberg, LDO Se mindre

Powered by Labrador CMS