Bernt Apeland blir ny sjef i Virke

Bernt Apeland blir ny administrerende direktør i Handelsorganisasjonen Virke. Han kommer fra jobben som generalsekretær i Norges Røde Kors.

Publisert Sist oppdatert

– Det er en fantastisk mulighet som jeg gleder meg til å ta fatt på. Virkes medlemmer representerer bredden og fremtiden i norsk næringsliv, og organisasjonen er en av de viktigste samfunnsaktørene i Norge, sier Bernt Apeland i en pressemelding.

E24 omtalte saken først.

Virke er landets nest største arbeidsgiverforening, etter NHO. Organisasjonen representerer handels- og tjenestenæringen, med 25.000 medlemsbedrifter.

– Handels- og tjenestenæringen er helt grunnleggende for levende lokalsamfunn. Næringen skaper store verdier over hele landet og jeg gleder meg til å ta fatt på jobben med å styrke konkurransekraften til våre medlemmer, sier Apeland.

Apeland har jobbet i Norges Røde Kors i totalt 16 år, i ulike omganger. Før han ble generalsekretær, i 2016, hadde han tilsvarende stilling i Unicef Norge. Tidligere i år ble det kjent at han ikke ønsket å forlenge åremålet som gikk ut i november, skriver E24.

Virke-president Margrethe Sunde er fornøyd med ansettelsen.

– Bernt Apeland er god på prosesser og verdiskapning, og har tung kompetanse på kommunikasjon og samfunnsliv. Det er avgjørende for å skape medlemsverdi for handels- og tjenestenæringene, sier hun.

Apeland starter som Virke-sjef 2. januar 2023.

Powered by Labrador CMS