Enighet mellom LO og NHO – YS streiker videre

Storstreiken er over og partene innkaller til en pressekonferanse 17.00 torsdag, skriver NTB. Det er LO og NHO som har avsluttet streiken. YS godtar dialog – men streiker videre.

Publisert Sist oppdatert

Saken oppdateres...

YS godtar dialog – men streiker videre

YS-leder Hans-Erik Skjæggerud sier YS aksepterer dialog med NHO, men at det er viktig å gi flest mulig økt kjøpekraft og at dette ennå ikke er på plass. Skjæggerud sier det er et viktig krav å sikre de lavtlønte tillegg.

– YS har medlemmer grupper og bransjer som ligger godt under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, sier han.

Leder for YS Privat, Anneli Nyberg, sier det er viktig for YS å klare å snu en trend der mange medlemmer har tapt kjøpekraft og blitt hengende etter.

– Vi vil fortsette den viktige jobben med å utligne forskjeller og sikre likelønn, sier Nyberg.

Enighet mellom LO og NHO

Flere medier har erfart at storstreiken er over. Partene forteller om dette på en pressekonferanse Riksmekleren kaller inn til senere torsdag.

Både LO og NHO har bekreftet at storstreiken er avsluttet etter kontakt gjennom dagen. Kl. 17.00 kommer de med en uttalelse under en pressekonferanse hos Riksmekleren.

22.947 LO-medlemmer og 1.441 YS-medlemmer har siden mandag vært i streik, etter at lønnsforhandlingene med NHO brøt sammen. Fredag skulle ytterligere 16.561 LO-medlemmer og 460 YS-medlemmer ut i streik.

Bakgrunnen for streiken er brudd i meklingen om lønnsoppgjøret i det såkalte frontfaget, altså industrien. NHO, YS og LO ble ikke enige om hvor høyt lønnstillegget skulle være i frontfaget, som igjen blir viktig for hvor mye mer lønn andre grupper i Norge vil få i år.

Det er ventet at prisene i Norge vil stige med 4,9 prosent i år. Kravet har vært mer enn dette i lønnsvekst for å sikre at folk ikke får mindre å rutte med.

Det er foreløpig ikke kjent hva resultatet i lønnsoppgjøret blir etter enigheten flere medier melder om torsdag.

Powered by Labrador CMS