Lønnsoppgjøret 2024

Forhandlingsutvalg fra Parat for SAS Norge kabinforening ved forhandlingsstart onsdag på Gardermoen lufthavn.

Forhandlingsstart for SAS Norge kabinforening

Onsdag startet forhandlingene mellom SAS Norge kabinforbund og arbeidsgiver SAS. 

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min
Klar til forhandlinger. Leder i SAS Norge kabinforening, Martinus Røkkum.

SAS Norge kabinforening i Parat  møtte i dag arbeidsgiver SAS i NHO luftfart til forhandlingsstart. Leder i SAS Norge kabinforening, Martinus Røkkum, sier det vil bli krevende forhandlinger, men at han er optimistisk.

– Det blir krevende å komme til enighet, men vi velger å være optimistisk og skal gjøre det vi kan for medlemmene våre. Det vi er enige om allerede, er at vi må bedre arbeidsforholdene i luftfarten for at dette skal være et attraktivt og bærekraftig arbeidssted, sier Røkkum. 

Ifølge Røkkum er lønn alltid et viktig element i oppgjørene, men også arbeidshverdagen til kabinansatte står høyt på agendaen i forhandlingene.

– Kravene våre er å skape en bedre arbeidshverdag gjennom bedre lønn, arbeidsforhold, og spesielt hvile. Vår arbeidshverdag har blitt tøffere, og vi mener det nå må gjøres tiltak for å blant annet kutte ned på antallet lange arbeidsdager, sier Røkkum. 

SAS Norge kabinforening er en del av Parat Kabinforbund som er det største forbundet for kabinansatte i Norge og Norden.

Foreløpig forhandlingsfrist er satt til torsdag  18. april. 

Powered by Labrador CMS