Kvinnedagen

Kvinner fra hele Europa samlet seg hos Parat i Oslo på kvinnedagen 8. mars.

Internasjonale rettigheter på agendaen

Parat markerte den internasjonale kvinnedagen med flere arrangementer – ett av dem internasjonalt kvinnemøte for European Transport Workers' Federation (ETF). Trine Lise Sundnes, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, holdt appell om den norske kvinnekampen og viktigheten av globalt samarbeid.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

ETF er en faglig europeisk samorganisasjon som inkluderer transportarbeiderforeninger fra EU, EØS og sentrale og østlige europeiske land. Til sammen fem millioner transportarbeidere er representert av ETF.

Fredag, på den internasjonale kvinnedagen, var det duket for ETF-kvinnemøte i Oslo. 20 kvinner fra land i hele Europa, deriblant Spania, Frankrike, Storbriannia og Tyskland, møttes i Parats kontorer i Oslo for å diskutere utfordringene man som kvinne møter i bransjen.

Lang vei å gå

Trine Lise Sundnes.

Trine Lise Sundnes, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og tidligere leder av Handel og Kontor, holdt appell.
– De nordiske landene er blant de fem mest likestilte landene i verden. Afghanistan er på den andre enden av skalaen. Her har kvinner forbud mot å jobbe for internasjonale organisasjoner – de samme organisasjonene som gir humanitær hjelp til Afghanistans mest sårbare grupper, nettopp kvinner og barn.

Sundnes påpekte at det vil ta hele 152 år før likestillingsgapet i Midtøsten og Afrika lukkes.
– Det er fremdeles en lang vei å gå. Selv om Europa har det laveste likestillingsgapet i verden, er dette resultat av hardt arbeid og flere hundre år med aktivisme. Det viser oss at ingenting er umulig, og viktigheten av å fortsette det gode arbeidet vi gjør, sa stortingsrepresentanten.

Europeisk samarbeid gir slagkraft

Nestleder i Parat, Anneli Nyberg, fremhever viktigheten av å møtes på et europeisk nivå.
– Det styrker arbeidet vårt for kvinner, både lokalt, nasjonalt og globalt, å få til møter slik som dette. Vi har i dag fått med oss viktige diskusjoner og nye perspektiver som vi vil ta med oss videre i arbeidet for å bedre kvinners arbeidsforhold – ikke bare i transportsektoren, men i alle bransjer. Gjennom deltakelsen i ETF får vi muligheten til å samarbeide om påvirkning av den politiske agendaen i EU. Det er utrolig verdifullt, sier hun.

Powered by Labrador CMS