Johan Hovde er leder for Parat forsvar som er medarrangør av Verdikonferansen 2023, sammen med Norsk TotalberedskapsForum.

Ledelse i kriser

Verdikonferansen 2023 er et samarbeid mellom Norsk TotalforsvarsForum og Parat forsvar. Torsdag var flere aktører fra beredskap, forsvar, privat sektor, samt offentlige etater samlet for å diskutere ledelse i lys av totalberedskap og sterkere samarbeid mellom aktører.

Publisert Sist oppdatert

Leder i Parat forsvar, Johan Hovde, sier målet med konferansen er å diskutere ledelse i kriser og hvordan ledelse inngår som en del av totalberedskapen.

– Fokuset er på beredskapsledelse, og særlig kriseledelse i et totalberedskapsperspektiv. I dag samler vi personer fra privat sektor, beredskapsledere fra kommunal sektor, vi har også innledere fra konsulentbransjen, fra hovedredningssentralen, forsvaret og heimevernet. Målet med dagen er å diskutere ledelse som en del av totalberedskapen, og se på områder hvor samspillet kan økes, sier Hovde.

Må ruste oss for urolige tider

Totalberedskapskommisjonen leverte i juni rapport om tilstanden til norsk beredskap. Her legger kommisjonen frem ti forslag til bedring av beredskapen i Norge.

I rapporten kommer det frem at vi må ruste oss for en usikker fremtid, og at folk bør være forberedt på kriser.

Tidligere forsvarssjef Harald Sunde ledet kommisjonens arbeid og uttalte ved fremleggelsen at det er behov for et taktskifte i Norges beredskapsarbeid.

Verdikonferansen skal diskutere hvordan beredskapsarbeid, herunder kriseledelse kan bidra til å bedre sikkerhet og beredskap i Norge.

Til konferansen kommer blant annet Jon Halvorsen fra Hovedredningssentralen, generalmajor Elisabeth G. Michelsen fra Forsvarsstaben, kommandørkaptein Rino Bandlitz Johansen fra Forsvarets høgskole, lederutvikler Mette Skare, og kaptein Nils Ellefsen, sjef for Bærum Heimevernsområde.

Powered by Labrador CMS