Mener flere politikontorer ikke er løsningen

Fredag ble det kjent at regjeringen vil åpne ni nye polititjenestesteder. Kjetil Ravlo, leder i Norges Politilederlag i Parat (NPL) mener dette ikke er veien å gå.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen gjenåpner ni tjenestesteder med nye politistillinger. Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl presenterte de nye tjenestestedene i en pressekonferanse fredag.

Kjetil Ravlo sier NPL har vært, og er opptatt av at folk både i bygd og by skal oppleve et synlig, tilgjengelig og kompetent politi.

– Regjeringens fokus på å styrke polititjenester i distriktene er i utgangspunktet meget bra, men opprettelse av nye kontorer er neppe det beste svaret, sier han til Parat24.

Han sier NPL mener at mer folk, kjøretøy og god samhandling med kommunene om løsninger er svaret for å få best effekt.

– Når regjeringen likevel velger å opprette nye tjenestesteder, er finansiering av omkostninger til bygg og til bemanning av disse svært viktig. I motsatt fall vil dette gå ut over eksisterende tjenester. Jeg kan ikke se at det foreligger en slik finansiering nå, noe som er skuffende ut fra de signaler som er gitt i forutgående prosesser, sier han.

Leder i Parat politiet, Einar Follesøy Kaldhol, er enig med sin politilederkollega.

– Tilbakemeldingene fra våre medlemmer over hele landet har vært at de ønsker flere folk, ikke flere kontorer. Vi i Parat politiet er bekymret for de økonomiske konsekvensene av manglende finansiering av opprettelsen av nye tjenestesteder, og vi er skuffet over den manglende involvering av arbeidstakerorganisasjonene fra politisk ledelse i Justisdepartementet, slik vi ble forespeilet sommeren 2022, sier han.

Powered by Labrador CMS