Advokat Thore Eithun Helland hjelper mange medlemmer med fritt rettsråd. Foto: Helene Husebø, Parat

Populært med fritt rettsråd

Ordningen med fritt rettsråd er et svært populært tilbud, spesielt etter at ordningen ble utvidet til to timer i året. I 2022 hadde den juridiske avdelingen i Parat over 1000 saker på dette feltet, og det blir forventet et tilsvarende tall dette året.

Publisert Sist oppdatert

Advokat Thore Eithun Helland i Parat har fokusert mye på viktigheten av å skrive en framtidsfullmakt.

– Dette er særdeles viktig for alle medlemmer over 50 år. Det er mange medlemmer som har respondert positivt på denne utfordringer, og det har ført til at mange saker gjelder skriving av framtidsfullmakt for medlemmet selv, ektefellen og eventuelle foreldre, sier Helland.

Mange har også sett viktigheten av å skrive gjensidig testament med et samtykkevedlegg.

– Medlemmer i alle aldre vil gjerne sikre seg muligheten til å sitte i uskiftet bo med særkullsbarn, for med dette å slippe å selge huset og andre kjære ting, sier Parat-advokaten.

Forbrukerjuss er ellers en gjenganger i sakene som kommer inn til Parats juridiske avdeling. Det kan gjelde kjøp av campingvogn og bil, eller feriereiser eller leie av bolig.

Det samme gjelder samlivsbrudd og opprivende skifte av dødsbo. Mange er de som har fått den nødvendige førstehjelpen til å få orden på en kaotisk familiekonflikt, forteller Thore Eithun Helland i Parat.

Powered by Labrador CMS