Caritas ressurssenter i Hausmanns gate i Oslo. Foto: Caritas.

Samarbeid for å hjelpe innvandrere inn i arbeidslivet

Sammen med organisasjonen Caritas, bidrar Parat i et prosjekt for norskopplæring for flykninger, og andre innvandrere som kommer til Norge. Målet med prosjektet er å jobbe mot utenforskap, og for et inkluderende arbeidsliv.

Publisert Sist oppdatert

Caritas i Norge arbeider hovedsakelig med arbeid rettet mot minoritetsbefolkningen og er anerkjent som et nasjonalt ressurssenter for integrering over statsbudsjettet. Organisasjonen driver ressurs- og informasjonssentre for innvandrere i Oslo, Stavanger, Arendal, Drammen, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Sentrene tilbyr informasjon og veiledning, hjelp til jobbsøking og en rekke kurs innen norsk, data og annen kompetanseheving. I tillegg jobber Caritas på asylmottak med forberedende kurs for deltakelse i norsk samfunns- og arbeidsliv på Øst- og Vestlandet, samt i Midt-Norge.

Parat skal i forbindelse med arbeidet bidra med undervisning i kurset "Rettigheter i arbeidslivet", som er en innføring i grunnleggende rettigheter og forventninger til arbeidstakere i Norge. Kurset skal gi deltakere en oversikt over de viktigste elementene ved å arbeide i Norge, om kultur i norsk arbeidsliv og om hvilke rettigheter og plikter man har som arbeidstaker.

03. oktober avholdes det en kartleggingsprøve kl. 17:00 og kl. 18:30 i Caritas lokaler. Det vil også settes opp en ekstra kartlegging 10. oktober.

Undervisningsdatoer for påmeldte er 17., 19., 24., 26., og 31. oktober, og 2., 7., 9., 14. og 16. november. Språkundervisningen foregår mellom kl. 17:15 og 20:00.

Powered by Labrador CMS