80 prosent av kontrakten Widerøe Ground Handling har med SAS forsvinner fra 1. februar 2024. Foto: Gettyimages

Stort kutt i kontrakt på bakketjenester for Widerøe

Widerøe Ground Handling (WGH) mister 80 prosent av kontrakten på leveranse av bakketjenester til SAS fra 1. februar 2024. Trondheim, Stavanger, Bodø, Haugesund, Kristiansund og Ålesund kuttes. Samarbeidet videreføres på Kirkenes, Alta, Svalbard, Evenes, Molde og Lakselv. Det skriver selskapet i en pressemelding tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

WGH overtok SAS Ground Handling sin virksomhet på flere norske lufthavner tilbake i 2016. Siden den gang har selskapet videreutviklet produkter og løsninger for å møte forventninger og behov i markedet som en selvstendig aktør. WGH og SAS har nå inngått en fornyet flerårig avtale om leveranse av bakketjenester fra 2024 på seks av 12 lufthavner, men WGH mister kontrakten på flere viktige lufthavner.

Dette er en krevende dag for oss. Vi mister kontrakten på viktige lufthavner med en partner vi har hatt et langvarig samarbeid med. Det er litt overraskende at SAS flytter en så stor andel av kontrakten. Jeg er spesielt lei meg på vegne av alle våre dedikerte medarbeidere som over mange år har levert tjenester til SAS som nå går noen usikre uker i møte, sier administrerende direktør Marius Myhre i WGH i pressemeldingen.

Litt overrasket

Mia Hansen er hovedtillitsvalgt for Widerøe Ground Handling i Parat. Hun forteller at flere ble overrasket over nyhetene, men at det samtidig er positivitet å spore blant medlemmer etter at Norwegian i juli varslet at de ønsker å kjøpe Widerøe.

Det var litt overraskende. Vi forholder oss rolig inntil vi vet mer. Akkurat nå må vi ta innover oss at dette er en realitet. Samtidig vet vi ikke hva som skjer med Norwegian-oppkjøpet. Men mange har vært positive til at Norwegian kommer inn som en potensiell eier, sier Hansen.

I tillegg til å ha flere medlemmer i Widerøe Ground Handling, organiserer Parat stort blant både kabinansatte og piloter i Norwegian.

Skal vurdere hvorfor de ble kuttet

Den nye samarbeidsavtalen gjelder f.o.m 1. februar 2024 og inkluderer følgende lufthavner: Kirkenes, Alta, Svalbard, Evenes, Molde og Lakselv.

WGH vil i de kommende ukene vurdere situasjonen på lufthavner hvor vi ikke nådde opp, men vi håper fremdeles å kunne vise tydelig tilstedeværelse i Trondheim, Stavanger, Bodø, Haugesund, Kristiansund og Ålesund for å betjene våre andre samarbeidspartnere, selv om samarbeidet med SAS der avsluttes.

– Ground Handling er en svært konkurranseutsatt bransje. Vi venter fremdeles på en avklaring i anbudsprosesser vi er inne i med andre kunder, blant annet Norwegian. Hvis vi vinner nye kontrakter vil det i så fall delvis kunne kompensere for tap av SAS-kontrakten på flere av lufthavnene, avslutter administrerende direktør i WGH Marius Myhre.

Ønsker å kjøpe Widerøe

Norwegian varslet i juli at de vil kjøpe opp Widerøe. Konkurransetilsynet har sagt midlertidig nei og vil se mer på om oppkjøpet svekker konkurransen. Tilsynet frykter at et oppkjøp vil føre til mindre konkurranse og høyere flypriser i Norge.

Widerøe Ground Handling har cirka 1800 ansatte og er til stede på 42 lufthavner i Norge.

Powered by Labrador CMS