Lizzie Ruud Thorkildsen, leder for YS Kommune.

YS Kommune varsler streik i åtte bykommuner og to fylker

YS Kommune tar ut 430 medlemmer i åtte kommuner og to fylker i streik, hvis det ikke blir enighet hos Riksmekleren i årets lønnsoppgjør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lizzie Ruud Thorkildsen, leder i YS Kommune, sier det er stor fare for streik.

– Vi jobber for løsning hos Riksmekleren, men arbeidsgiver sitter på nøkkelen her.

Hun minner om at vi under pandemien så hvor viktige kommunalt og fylkeskommunalt ansatte er for at livene våre skal fungere.

– I fjor spiste prisveksten opp lønnsveksten. I tillegg har våre medlemsgrupper to år på rad fått mindre i lønnsoppgjørene enn ansatte i privat sektor. Økende priser og renteoppgang treffer derfor ekstra hardt. Det er uakseptabelt, sier Thorkildsen.

– Kommune-Norge drives ikke av en eller to yrkesgrupper alene. De drives av mange ulike yrkesgrupper som dekker et stort mangfold av kompetanse og som kommunale tjenester er helt avhengige av. Nå fortjener våre viktige medlemmer et solid lønnsløft, understreker hun.

Meklingsfristen går ut klokken 24.00 mandag 23. mai. Ender meklingen i brudd, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse tirsdag 24. mai.

Medlemmene som tas ut ved eventuell streik jobber i:

Bergen kommune

Trondheim kommune

Ålesund kommune

Bodø kommune

Narvik kommune

Alta kommune

Sandefjord kommune

Kristiansand kommune

Innlandet fylkeskommune

Trøndelag fylkeskommune

YS-forbundene Delta, Skolelederforbundet, STAFO og Parat organiserer kommunalt og fylkeskommunalt ansatte innenfor en rekke yrkesgrupper som renholdere, helsefagarbeidere, ansatte og ledere i barnehager og skoler, vernepleiere, saksbehandlere, kjøkkenpersonell, kulturansatte, aktivitører, ansatte i brann- og redning, ansatte i tannhelsetjenesten og teknisk personell.

Powered by Labrador CMS