Leder i YS, Hans-Erik Skjæggerud. Foto: NTB

YS ønsker at Finansforbundet forblir medlem

Finansforbundet har innkalt til ekstraordinært landsmøte 19. desember for å vurdere sitt medlemskap i YS. Årsaken er partsforholdet til Finans Norge. Tirsdag har YS lagt frem en løsning som sikrer Finansforbundet full råderett over sitt avtaleverk.

Publisert Sist oppdatert

YS' forslag til en løsning som gjør at Finansforbundet blir i hovedorganisasjonen, kommer etter at det for noen uker tilbake ble det kjent at Finansforbundet vurderer utmelding av YS.

— Vi har kommet frem til en løsning som imøtekommer alle bekymringer hos Finansforbundet. Med denne avtalen er de helt fri i sitt avtaleforhold med Finans Norge, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.

Bakgrunnen for at Finansforbundet vurderer utmelding er at Finans Norge, som er Finansforbundets motpart på arbeidsgiversiden, ble medlem av NHO i 2022. Finansforbundet har vist til at YS-medlemskapet ville gjøre det vanskelig å videreføre det direkte partsforholdet med arbeidsgiverorganisasjonen.

– Hovedavtalen mellom YS og NHO er av mer generell karakter. Hvis vi må tilpasse oss den risikerer vi å bli satt på sidelinjen i forhandlinger som gjelder våre medlemmer, sa leder i Finansforbundet Vigdis Mathisen, da det ble kjent at forbundet vurderte utmelding.

Hovedstyret i YS behandlet saken 5. desember og vedtok en løsning som sikrer Finansforbundet direkte partsforhold og full råderett over sitt avtaleverk. Dette innebærer eierskap og forhandlingsrett på deres avtaler.

— Jeg håper Finansforbundet opprettholder medlemskapet i YS. Vi har nå kommet frem til en løsning som imøtekommer alle bekymringer hos Finansforbundet. Med denne avtalen er de helt fri i sitt avtaleforhold med Finans Norge, sier YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.

Powered by Labrador CMS