F.v.: Kjell Frode Vik, administrerende direktør i Avarn Security; Kjell Åge Ludvigsen, hovedtillitsvalgt og Lars Petter Larsen, forhandler i Parat feirer med kake hos NHO onsdag 24.04.24
F.v.: Kjell Frode Vik, administrerende direktør i Avarn Security; Kjell Åge Ludvigsen, hovedtillitsvalgt for Parat og Lars Petter Larsen, forhandler i Parat

Vekterseier ble feiret med kake

Et flertall i Stortingets justis- og beredskapskomité vender tommelen ned for et forslag som ville ført til færre vektere med vekterutdanning og sikkerhetsforståelse på norske flyplasser. Seieren ble feiret med kake hos NHO onsdag.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Regjeringen foreslo at vaktvirksomhetsloven endres slik at loven ikke lenger vil gjelde sikkerhetskontroll i sivil luftfart som ikke omfatter personkontroll. 

Forslaget ville ført til et skille på norske flyplasser mellom sikkerhetskontroll i form av personkontroll, og andre former for sikkerhetskontroll. 

F.v.: Kjell Frode Vik, administrerende direktør i Avarn Security; Kjell Åge Ludvigsen, hovedtillitsvalgt for Parat og Arne Stadheim, bransjedirektør for Sikkerhet og beredskap i NHO Service og Handel.

Hadde forslaget gått gjennom i Stortinget, ville det ikke lenger vært krav til at det skal være vektere som står for all sikkerhetskontroll på norske flyplasser. Nå sendes  saken tilbake til regjeringen for ny vurdering.

Både Parat, arbeidsgiver Avarn Security Aviation og arbeidsgiverforeningen NHO Service og handel var mot forslaget. 
- Gratulerer med seieren, sa Arne Stadheim, bransjedirektør for Sikkerhet og beredskap i NHO Service og Handel under en kake-seremoni hos NHO onsdag, hvor arbeidsgiversiden og arbeidstakersiden sammen feiret seieren.

Kjell Åge Ludvigsen er hovedtillitsvalgt for Parats medlemmer i Avarn Security Aviation, som står for sikkerhetskontrollen på norske flyplasser. Han sier dette er en god dag for vekterne.
- Jeg er veldig glad for at dette lovendringsforslaget ikke har gått videre. Det ville ført til at flere hundre av dagens vektere ville blitt overtallige, og at sikkerheten ved lufthavnene ville blitt mye dårligere. Så dette er en god dag for vektere og alle ansatte på lufthavnene rundt i Norge, sier han.

Powered by Labrador CMS