Forhandlingsleder i Parat, Lars Petter Larsen: Foto: Vetle Daler

Mekling på overtid for vekterne

Parat og NHO Service og Handel er enige om å fortsette på overtid og partene vil med hjelp av Riksmekleren jobbe for mulig enighet på vekteroverenskomsten. Blir det ikke enighet vil en streik i første omgang ramme Nasjonalmuseet, Naturhistorisk museum og Munchmuseet.

Publisert Sist oppdatert

Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen sier det ikke er oppnådd enighet om økonomien for vekterne og det er heller ikke funnet en løsning på vaktbransjens urimelige bruk av turnusvakter på kun tre timer.
– Vi håper det skal være mulig å komme frem til en løsning med Riksmeklerens hjelp. Uten enighet, blir det streik fra lørdag 11. mai, og de største museene i hovedstaden vil bli rammet i første omgang, sier Larsen.

Han sier en eventuell streik når som helst kan trappes opp med kun fire dagers varsel.
– Parat har over 1000 medlemmer som er omfattet av vekteroverenskomsten, og den største andelen av disse er sikkerhetskontrollører på Gardermoen og andre norske flyplasser, sier Larsen.

Parat organiserer vekterne i vaktselskapene Avarn Security, Securitas, og Protect vakthold & sikkerhet.
– Vår jobb er å sikre våre vektere reallønnsvekst, i tillegg til trygge og gode arbeidsvilkår for den seriøse og organiserte delen av vaktbransjen, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS