Revidert nasjonalbudsjett

F.v.: Unn Kristin Olsen, leder i Parat; Jens B. Jahren, leder i YS Stat og Karin Tanderø Schaug, leder i Norsk Tollerforbund i regjeringskvartalet under statsoppgjøret 2024.
F.v.: Unn Kristin Olsen, leder i Parat; Jens B. Jahren, leder i YS Stat og Karin Tanderø Schaug, leder i Norsk Tollerforbund.

Tolletaten styrkes med 118 millioner kroner

Gledelig - men vi står likevel ved et veiskille, sier leder i Norsk Tollerforbund, Karin Tanderø Schaug. 

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Tirsdag 14. mai la regjeringen fram revidert nasjonalbudsjett, og også for Norsk Tollerforbund var det en spennende dag.  

Ekstra midler kom på bordet i kjølvannet av debatter om kriminelle nettverk og store utfordringer for Tolletaten.  

Karin Tanderø Schaug, leder i YS-forbundet Norsk Tollerforbund, har beskrevet en Tolletat som nå står ved et veiskille: 

- Det som var gledelig er at dettd er en bevilgning som blir varig. Det er positivt at regjeringen lytter til oss, det ligger mange utfordringer foran oss i arbeidet vårt med å trygge landet, sier Tanderø Schaug. 

Til Parat24 sier hun videre: 

- Nå får vi et pusterom slik at vi ikke må legge ned tjenester - eller gjøre store, umiddelbare kutt. Vi får også muligheten til å styrke oss litt på utstyr, men på lengre sikt står vi likevel ved et veiskille. Ekstrabevilgningen tar vi med oss, men det må likevel mer til - da vi i framtiden vil ha behov for flere ansatte og mer utstyr. I 2025 må det bevilges betydelig mer dersom vi skal unngå å måtte bygge ned.

De store satsingene i regjeringens budsjett går til Forsvaret (7 milliarder kroner), støtte til Ukraina (7 milliarder kroner), sykehusene (2 milliarder kroner) og politiet (2 milliarder kroner). 

Regjeringen foreslår å bruke 419 milliarder kroner i revidert nasjonalbudsjett. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (SP) beskriver budsjettforslaget som veldig ansvarlig - samt viser til at oljepengebruken ligger under handlingsregelen.

Powered by Labrador CMS