Lønnsoppgjøret 2024

Virkes lokaler i Oslo. Foto: Vetle Daler.

Brudd i forhandlingene på grossistoverenskomsten – Parat varsler streikeuttak

Onsdag brøt Fellesforbundet og YTF forhandlingene på grossistoverenskomsten med arbeidsgiverorganisasjonen Virke. Parat deltok ikke i forhandlingene, men varsler torsdag streikeuttak.

Publisert Sist oppdatert
Lesetid: 1 min

Forhandlingene mellom partene startet tirsdag. Fellesforbundet og YTF brøt forhandlingene onsdag kveld.  Grossistoverenskomsten gjelder for ansatte på lager, varedistribusjon, og i transportbedrifter som er tilknyttet Virke.

Parat har ikke fått delta i forhandlingene med Virke, grunnet brudd i forhandlingene på et annet avtaleområde med arbeidsgiverorganisasjonen. 

Nå er neste steg Riksmekleren, men oppstart for videre forhandlinger er ikke kjent.

Stiller seg bak kravene

Forhandler i Parat, Kjell Morten Aune, sier at Parat stiller seg bak kravene til Fellesforbundet og YTF, og at Parat også varsler streikeuttak torsdag.

– Parat skal også delta i den den kommende meklingen på vegne av våre medlemmer. Derfor varsler vi også plassoppsigelser i dag, og starter forberedelse for en eventuell streik på dette området, sier Aune.

Parats forhandler Kjell Morten Aune.

Overrasket

Virke skriver i en pressemelding at de er overrasket over bruddet. 

– Vi er overrasket over at Fellesforbundet bryter så tidlig, før vi er kommet skikkelig i gang. Fra vår side har vi vært villig til å forhandle innenfor rammen av frontfaget, sier forhandlingsleder for Virke, Torgeir Kroken, i en pressemelding.

– Stemmer ikke

Fellesforbundets forhandlingsleder, Joachim Espe, deler ikke Krokens syn.

– Det stemmer ikke helt. Vi har sittet en god del timer, men vi opplevde at de ikke tok kravene vi kom med på alvor, sier han til NTB.

Powered by Labrador CMS