Nyboligsalget i Norge har ikke vært dårlige siden finanskrisen i 2008.

Elendig nyboligsalg – dårligste år siden finanskrisen

Salget av nye boliger har falt kontinuerlig siden juli 2021. Nå blir flere prosjekter utsatt på grunn av manglende salg.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag la Boligprodusentenes Forening fram tall for igangsetting og salg av nye boliger i oktober. Tallene er lite lystig lesning for dem som lever av å bygge boliger.

Salget av nye boliger i oktober i år er 23 prosent lavere enn i oktober 2021. Hittil i år har salget falt 21 prosent sammenlignet med de ti første månedene i fjor.

– Det er dessverre ikke noe som tilsier at dette vil snu i løpet året, sier administrerende direktør Lars Jacob Hiim i Boligprodusentenes Forening.

Ordrereserven minker, og det planlegges permitteringer og oppsigelser. Hiim påpeker at dette vil få konsekvenser for bedriftene og arbeidsplasser over hele landet.

– Det er nå viktig å få kontroll på inflasjonen og redusere rentepresset. Innstramminger i utlånsforskriften vil forverre situasjonen i boligmarkedet, sier Hiim.

Igangsettingen av boliger i oktober 2022 er den nest laveste siden Boligprodusentene begynte med månedlige målinger i 2010. Samtidig er igangsettingen av nye boliger så langt i år likevel på samme nivå som i 2021.

Powered by Labrador CMS