F.v.: Thomas Lilloe, Parat; Monika Nilsen, Apotek 1; Inger-Johanne Opseth, Boots; Renate Messel Hegre, Parat. Foto: Helene Husebø

Fare for apotekstreik

Meklingen mellom Parat og Virke i lønnsoppgjøret for landets apotekteknikere starter tirsdag. Blir partene ikke enige blir det apotekteknikerstreik i blant annet apotekkjedene Apotek 1 og Boots fra onsdag morgen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Parat som forhandler på vegne av Farmasiforbundet, kom ikke til enighet med Virke i årets forhandlinger på farmasiavtalen. Avtalen omfatter apotekteknikere i Apotek 1, Boots apotek og ikke-kjedeeide apotek. Dermed møtes partene hos Riksmekleren tirsdag 10. november.

Striden står om lønn og arbeidstid. Parats forhandlingsleder Thomas Lilloe sier apotekteknikerne må få justert sin normalarbeidstid slik at de får 37,5 timers arbeidsuke, som andre norske arbeidstakere.

– Dette er ikke arbeidsgiver villig til å gi apotekteknikerne, sier Lilloe.

Et annet tema er ifølge Lilloe at de ansatte i apotek kollektivt må avspasere kompensasjon for sen arbeidstid.

– Det betyr at man ufrivillig må arbeide en form for deltid. Vi krever at dette skal være en individuell rettighet, der ansatte kan velge om man vil ha utbetalt tillegget eller avspasere. Det er også tvilsomt om det er lovlig å avtale dette kollektivt, sier Parat-forhandleren.

Han sier apotekteknikerne i dag ikke får betalt spisepause.

– Slik det er i dag blir heller ikke apotekteknikerne likebehandlet med andre arbeidsgrupper på apotek når det gjelder forskuttering av sykepenger, sier Lilloe.

Sammen med farmasøytene utgjør apotekteknikerne det faglige personalet på norske apotek. De fleste av landets apotekteknikere er organisert i Farmasiforbundet, som en del av Parat.

Les også: Informasjon fra Parat til medlemmer som er omfattet av farmasiavtalen med Virke (Apotek 1, Boots og ikke-kjedeeide apotek)

Powered by Labrador CMS