Prisvinner, Jan Levi Skogvang, omgitt av Parat-leder Unn Kristin Olsen og Gjensidige-representant, Per Kristian Larsen (til høyre). Foto: Ned Alley/Parat.

Jan Levi Skogvang: Årets tillitsvalgt ­Parat for 2022

Jan Levi Skogvang er leder for SAS Norge Flyverforening (SNF) og ble torsdag hedret som årets tillitsvalgt i Parat for 2022. Skogvang er bosatt i Kråkstad og ledet SAS-streiken, sommeren 2022, for sine medlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Prisen, som består av en gunstglassbolle og en reisegavesjekk fra Parats samarbeidsparter Gjensidige, ble delt ut på Paratkonferansen 2023. Konferansen samler om lag 300 Parat-tillitsvalgte fra hele landet.

Jan Levi Skogvang har mer enn 35 års fartstid som tillitsvalgt i ulike flyselskaper. Han er nå leder av SAS Norge Flygerforening (SNF), et verv han har hatt sammenhengene siden 2002.

Han har ledet Parat Luftfart i mange år, og har også sittet i Parats hovedstyre en periode.

Tunge og krevende prosesser

Som tillitsvalgt i SAS har han vært gjennom mange tunge og krevende prosesser. Først ved fusjonen mellom Braathens og SAS i 2004, deretter store og omfattende omstillingsprosesser gjennom flere runder i SAS-konsernet.

Under overrekkelsen av prisen, fremhevet Parat-leder Unn Kristin Olsen, at Jan Levi Skogvang gjennom lang tid har vært en synlig og markant skikkelse i Parat, og at både politikere og ansatte flere ganger har fått klar beskjed av Skogvang om hvor skapet skal stå.

– For oss i Parat er det aldri kjedelig når Skogvang går i gangene. Alt som sies, kommer rett fra levra. Alltid. På godt og vondt. Vedkommende kan skjelle oss ut, men også skryte oss opp i skyene, gjerne i samme setning, sier Olsen.

Parat-lederen trekker også frem at Skogvang alltid er tilgjengelig og på jobb for medlemmene døgnet rundt.

Streikeleder

For mange er nok Skogvang en de ble kjent med under den 15 dager lange pilotstreiken i SAS i 2022.

– Der klarte han det kunststykket det er å ta fra oss vår første sommerferie på flere år, uten å miste vår sympati eller forståelse. Det var en fantastisk bragd, sier Parat-lederen.

Hun legger til at SAS-streiken handlet om så mye mer en lønn og arbeidstid. Det handlet først og fremst om hvordan vi alle skal ha det på jobb fremover med samarbeid, lojalitet og anstendighet mellom partene.

– Dette var en kamp om den norske- og nordiske modellen. Det var det streiken handlet om. Og det var den kampen pilotene i SAS tok for oss alle med Skogvang i førersetet, sier Parat-leder Unn Kristin Olsen.

Powered by Labrador CMS